Prenumerera på nyheterna

Nya fall med förgiftade hundar

I februari rapporterade vi om att åtta hundar i stadsdelen Nueva Andalucia i Marbella misstänktes hade blivit förgiftade. På torsdagen rapporterar dagstidningen Diario SUR om stor oro bland många hundägare i Cerrado de Calderón i östra delen av Málaga. Flera hundar misstänks ha blivit förgiftade och några av dem har avlidit.

Cerrado de Calderón är normalt en trevlig och lugn stadsdel. Danskan Ida Willadsen, grundaren till språkskolan Malaca Instituto, är en av de drabbade. Hon uttalar sig för tidningen och berättar om hur hon tog sin dagliga promenad med hunden av rasen golden retriever den 18 april på calle Macizo Central.

Efter en stund började hunden kräkas blod upprepade gånger. Ida ringde veterinären. Innan denne hann komma hade hunden redan avlidit.
– Det är en mycket smärtsam upplevelse. Det är som att ha förlorat en kär familjemedlem, säger Ida till tidningen.

Flera liknande fall har inträffat senare och varningar har gått ut på sociala nätverk. Vid ett av fallen har veterinär konstaterat att hunden hade fått i sig råttgift.

– Numera är jag mycket försiktig med så att inte hunden doftar och smakar på något från marken, säger en hundägare.

Lokalpolisens natur- och djurskyddsenhet har inlett en utredning av händelserna. I dagsläget finns det ingas uppgifter som tyder på fler förgiftningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.