Prenumerera på nyheterna

Nya skalv i morse i Santa Fe nära Granada

Efter lördagens jordskalv som mätte 4,4 och som hade sitt epicentrum i Santa Fe i provinsen Granada rapporteras efterskalv på måndagsmorgonen. IGN Sismologia rapporterar på Twitter om ett nytt skalv som mätte 3,3 strax efter klockan 9.

Efter lördagens jordskalv klockan 12.15 som mätte 4,4 har flera mindre efterskalv inträffat under helgen. Flera har uppmätt 3,3.

Lördagens skalv uppges vara det som har känts mest i provinsen Granada på 37 år. Det har förekommit kraftigare jordskalv som det i Nigüelas i 2010 som mätte 6,2. Det skalvet inträffade på större djup, 600 km.

Lördagens skalv som inträffade på fem kilometers djup kändes på flera platser. Larmtjänsten Emergencias 112 Andalucía fick in samtal från Nerja, Torrox, Algarrobo Costa, Torre del Mar, Vélez-Málaga och Nueva Andalucía (Marbella).

En person skadades i Atarfe efter att ha fått delar av en skorsten på sig. Vissa materiella skador som sprickor har uppstått i bostäder. Lokalpolisen i Atarfe evakuerade cirka 180 bostäder som en förebyggande åtgärd i händelse av eventuella gasläckor.

Larmtjänsten Emergencias 112 Andalucía ber allmänheten att vara lugn och att inte gripas av panik då det förekommer falska nyheter, rykten eller överdriven information på sociala nätverk.

Under söndagen inspekterade myndigheter de skador som jordskalvet orsakat i Santa Fe och Atarfe. Det handlar om lindrigare skador på byggnader och skolor som granskas för att säkerställa så att boende och elever kan återgå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.