Prenumerera på nyheterna

Nye ambassadören: ”Jag vill värna svenska intressen i Spanien”

Sedan den 1 september är Teppo Tauriainen Sveriges ambassadör i Spanien. Ett land som jag har en mycket speciell relation till, skriver Tauriainen på onsdagen på ambassadens webbplats.

”Spanien är ett av svenskarnas favoritresmål och sedan lång tid tillbaka finns ett stort antal svenska företag etablerade här. Båda länderna är medlemmar i EU och vi har många gemensamma intressen”.

”Jag ser fram emot det arbete jag har framför mig och tillsammans med mina kollegor på ambassaden kommer jag att fortsätta att värna svenska intressen i Spanien och förstärka de utmärkta relationer som redan finns mellan våra länder” skriver Teppo Tauriainen som är Sveriges ambassadör i Spanien från 1 september.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat har Teppo Tauriainen tidigare varit utrikesråd för handelsfrågor i UD, chef för Amerikaenheten, ambassadör i Ottawa, chef för enheten för internationell handelspolitik och ambassadör i Singapore.

(Foto: Government Offices/Kristian Pohl)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.