Prenumerera på nyheterna

Nytt besked: Andalusien inför krav på covidpass till serveringsställen

På fredagen kom ett nytt beslut från Andalusiens högsta regionaldomstol TSJA (Tribunal Superior de Justicia de Andalucía) som den här gången ger grönt ljus till regionregeringens krav på att införa Covidpass som krav för att besöka restauranger, barer, serveringsställen eller nattklubbar. Beslutet kommer att gälla fram till den 15 januari.
Beslutet om Covidpass för att besöka serveringsställen kommer att gälla från att det har blivit publicerat i den officiella bulletinen BOJA (Boletín Oficial de la Junta de Andalucía). Då publiceras mer exakt information kring beslutet.

– Inom två dygn förväntar vi att kravet på covidpass gäller, sa regionpresidenten Juanma Moreno vid middagstid på fredagen enligt dagstidningen ABC.

Det skulle betyda att kravet gäller från söndag eller måndag.

Förutom vaccinpass som visar att besökaren är fullvaccinerad gäller även ett intyg med negativt provsvar från testning för pågående covid-19-infektion.

Under den senaste veckan har det varit flera olika beslut efter att regionregeringen gick ut med beskedet om krav på covidpass vid serveringsställen.

Så sent som i onsdags gav regiondomstolen rött ljus eftersom det även skulle gälla personal. Något som Svenska Magasinet berättade om.

Nu har det förändrats med att personal inte räknas in i kravet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.