Prenumerera på nyheterna

Nytt dygnsrekord i covid-19 på Solkusten

Inte mindre än 326 nysmittade i covid-19 registrerades under onsdagen i provinsen Málaga och på Costa del Sol. Det är nytt rekord i antal som testats positivt (PCR) på ett dygn sedan pandemin startade. Det visar siffror från den andalusiska Folkhälsomyndigheten Consejería de Salud y Familias. Det förra rekordet var från 26 augusti med 321 nysmittade.

Flest nya fall har registrerats i sjukvårdsdistrikten Costa del Sol och Málaga-Guadalhorce (bilden). Däremot så ökar inte antalet allvarliga fall. Det är 19 personer som i nuläget vårdas på intensivvårdsavdelningar vid sjukhus i provinsen. Någon ökning sedan förra dygnet sker inte.

Totalt är 147 personer inlagda på sjukhus. Något dödsfall registrerades inte i provinsen Málaga under gårdagen. Totalt är det 298 döda sedan pandemin startade.

Under gårdagen tillfrisknade dessutom 16 personer enligt officiella siffror. Totalt har 4.300 tillfrisknat i hela provinsen sedan pandemins utbrott.

Folkhälsovården i Andalusien vill öka antalet PCR-tester men samtidigt saknas det personal. Därför har vissa sjukvårdsdistrikt bett om att få ta in pensionerad sjukvårdspersonal, militärer och även sjukgymnaster för att utföra tester.

Totalt i Spanien är det 479.554 registrerade fall av covid-19 sedan starten. Under senaste dygnet registrerades 8.581 nya fall.

Det gör att Spanien ligger klar etta på den europeiska rankingen med flest fall per 100.000 invånare under de senaste fjorton dagarna med 211,8. På andra plats kommer Frankrike med 91 registrerade fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.