Prenumerera på nyheterna

Nytt hamnprojekt med att ta emot 31 lyxjakter

Nu inleds arbetena med att göra om pir 1 och pir 2 för 31 lyxjakter upp till 180 meter långa. Det beskrivs som ett viktigt projekt för Málaga för att välkomna några av världens främsta lyxjakter.

Projektet föddes redan 2015 med den dåvarande hamnchefen Paulino Plata som föreslog att hamnbassängen och pir 1 och pir 2 skulle göras om, och servicen skulle förbättras för fritidsbåtar och lyxjakter.

Vid en pressträff på måndagen presenterades det nya projektet som nu inleds och kommer att pågår över åtta månader. Det är hamn området och pirerna framför museet Pompidou som ska anpassas till lyxjakter.

Det handlar om en investering på elva miljoner euro. Hamnen ska kunna erbjuda all den service i form av elektricitet, vatten och säkerhet som lyxjakterna är i behov av när de lägger till.

Med projektet kan större lyxjakter som tidigare lagt till i London, Italien och New York även lägga till i Málaga, säger presidenten för Marina Málaga, José Luis Almazán.

– Vi hoppas på de första lyxjakterna till Semana Santa 2022.

Enligt beräkningar kommer projektet att generera 100 miljoner euro och minst 800 arbetstillfällen.

Under gårdagen kom också beskedet att Málaga öppnar upp för kryssningsfartyg från juni månad. Intresset från flera rederier är stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.