Nytt rekord med 832 dödsfall i coronavirus på 24 timmar

Dödstalet från coronavirus i Spanien hade nått 5 704 på lördag eftermiddag, medan det officiella antalet infektioner ökade till 72 248, enligt officiella siffror från regeringen, men det verkliga antalet kan vara högre då otestade offer inte räknats.

Landet har satt ett dyster nytt rekord med 832 dödsfall på 24 timmar, upp från 769 dagen innan. Hittills ska 12 285 patienter har återhämtat sig, vilket motsvarar 17% av alla infektioner.

”Vi når den topp som vi har varit så oroliga för. I vissa delar av Spanien kanske de till och med kommer att överskrida detta, så vi måste vara försiktiga, ”säger Fernando Simón, chef för Spaniens centrum för akutkoordination för hälsa, och noterade att den verkliga striden nu är i de överbelastade intensivvårdsavdelningarna på sjukhus .

Medan Spanien redan har den näst högsta dödstalet i världen efter Italien, tyder en ny rapport från Carlos III folkhälsoinstitut som EL PAÍS har sett på att det verkliga antalet dödsfall i coronavirus kan vara mycket högre.

Trots betydande begränsningar för människors rörelse sedan 14 mars fortsätter fallen att öka och sjukhusen kämpar för att klara av ett inflöde av patienter medan efterfrågan växer efter fler respiratorer för kritiska fall och skyddsutrustning för personal.

Källa El Pais
Bild: Hospital Costa del Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.