Prenumerera på nyheterna

Obligatoriskt munskydd – ansiktsmask från onsdag i södra Spanien

Förordningen börjar gälla från klockan 0:00 natten mot onsdagen den 15 juli i hela Andalusien. Beslutet togs efter det att den tekniska och medicinska expertkommittén gav sitt stöd till regionalpresidenten Juanma Morenos förslag.

Juanma Moreno har idag meddelat nyheten på sina sociala nätverk, bland annat på Twitter.

Detta är den viktigaste nyheten i det paket med åtgärder som idag arbetas fram av Junta de Andalucia, det är också klart att brott mot förordningen kommer att resultera i sanktioner, hur stora är dock inte känt i nuläget.

Moreno förklarade att det i Andalusien finns ”många utbrott” som var ”förutsägbara” eftersom det är den mest befolkade regionen, men han betonade att sjukhusbelastningen fortsätter att sjunka och därför leder detta ”inte till någon oro”.

Han insisterade emellertid på att den globala pandemin fortsätter att växa och förklarade att ”det aldrig tidigare skådade utbrottet” som äger rum i Katalonien, särskilt i Segrià-området, har fått de andalusiska myndigheterna att göra ”en reflektion”.

Dessutom har han avslöjat Andalusiens ”speciella förhållande” med Katalonien, där det bor och arbetar nästan en miljon Andalusier. Många av dessa reser till sina hemtrakter på sommaren för att besöka sina familjer eller för att återvända till de hus som de fortfarande har.

”Detta är skäl som gör att vi måste tänka oss för och vidta försiktighetsåtgärder” tillade Moreno. Som också varnar för att vi från och med nu, trots värmen måste vänja oss vid att bära masken mer ”Permanent”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.