Prenumerera på nyheterna

Ockupanter i La Cala de Mijas: Ge oss en bostad så lämnar vi villan

En familj som har ockuperat en lyxvilla vid stranden i La Cala de Mijas vägrar att flytta. På tisdagen var ett företag specialiserade i att avhysa personer som på illegal väg tagit över fastigheter, på plats för att nå en överenskommelse med ockupanterna. Ge oss en bostad så lämnar vi frivilligt, hälsar ockupanterna.
Under gårdagen var det meningen att företaget skulle inleda ett ärende med att vräka ockupanterna. De nåddes då av beskedet att en familjemedlem till ockupanterna nyligen hade avlidit. Det gjorde att vräkningen blev uppskjuten.

Företaget har intygat för ockupanterna att villaägaren, som är utlänning, inte tänker stämma ockupanterna om de lämnar huset frivilligt.

Till tv-programmet Espejo Público i Antena 3 säger ansvariga vid företaget att de beslutat att skjuta upp vräkningen några dagar för att respektera de anhörigas sorg. Vi ska återställa huset till ägaren om några dagar.

En av ockupanterna förklarar i tv-programmet (bilden) att de har fyra minderåriga och är flyktingar i nöd. Vi har inga möjligheter, och vi går inte till stranden för att koppla av.

Socialtjänsten vet om att vi är här, säger en kvinna och ber om att de ska ge dem ett hem. Då lämnar vi villan, tillägger hon.

Ägaren till villan har uttryckt sin önskan om att hjälpa familjen några månader med en bostad om de lämnar frivilligt.

(Foto: Twitter @EspejoPublico)

Läs mer: Uppdrag vräkning ockupant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.