Prenumerera på nyheterna

Ockupanterna har lämnat Hokholts hus – som inte får komma in

Vi kommer till ett hus som är tömt på alla värdesaker. Det enda de lämnat kvar är sopor och bråte, vad vi har hört. Det säger Jörn Hokholt efter att ha nåtts av beskedet att de personer som ockuperat hans hus sedan i september ifjol har gett sig iväg. – Vi är fortsatt lite osäkra på vad som kommer att hända. Faktum är att vi inte har rätt att gå in i vårt eget hus ännu, säger Jörn Hokholt till Svenska Magasinet.

Det var i förra veckan som grannar till Hokholts hus ”Casa Elsa” i Torre del Mar öster om Málaga meddelade att husockupanterna hade gett sig därifrån. Då hade de ockuperat huset sedan september ifjol.

– Dörrar och fönster står öppna. Vi vill sätta in larm och stänga igen men vi har fått besked om att vi inte kan göra det. I så fall kan vi inte anmäla dem och de kan inte bli dömda.
– Och vi är intresserade av att dessa personer blir dömda. Det måste få konsekvenser att ockupera ett hus på detta sätt, säger Jörn Hokholt som har satt vakter utanför huset så att det inte blir ockuperat igen.

Syskonen Lisbeth och Jörn Hokholt måste nu hålla sig borta från sitt eget hus innan saken är prövad och avgjord i domstol. Som Svenska Magasinet tidigare har berättat har ärendet fått avslag och blivit uppskjutit vid två tillfällen. Den 12 november väntas ärendet tas upp i domstol i Vélez Málaga för tredje gången.

– Vi har skickat in en begäran om at de ska kastas ut. Nu kräver domstolen att polisen ska skriva en rapport om att ockupanterna har gett sig därifrån. Idag (läs tisdag) är sista dagen då domstolen måste ha polisrapporten som bekräftar att ockupanterna har gett sig iväg. I så fall får vi tillgång till vårt eget hus.

Vad händer om ockupanterna återvänder?
– Då startar historien på nytt. Men vi har vakter vid huset. Men problemet är att vi inte får sätta in något larmsystem i vårt eget hus förrän beslut kommer vid domstol.

Enligt uppgifter har ockupanterna varit i andra områden för att hitta någon annan bostad att ta över illegalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.