Ockuperade lägenheter hyrdes ut till migranter

Den spanska nationalpolisen har gripit två personer som de misstänker ha varit ledare för en kriminell organisation som ockuperade lägenheter i Mula (Murcia) och sedan hyrde ut dem till invandrare.

De gripna är en 27-årig man och en 40-årig kvinna. De utnyttjade det faktum att invandrarna, de flesta nyanlända befann sig i en särskilt utsatt situation skriver La Opinion.

Organisationen agerade alltid på samma sätt, först ockuperade de tomma hus som ägdes av banker. Därefter lurade de el och vattenbolag att ansluta lägenheterna. Sen letade de upp sina hyresgäster, främst bland nordafrikaner med dålig ekonomi och utan uppehållstillstånd. Dessa fick sedan betala mellan 50 och 100 euro per månad för varje person i lägenheterna.

När hyresgästerna kom till lägenheterna fick de undervisning av organisationen i vad de skulle säga till polisen när dessa kom för att kasta ut dem.

Polisen har lyckats hitta fyra byggnader som organisationen ockuperat och nio offer är identifierade. När polisen kontaktade offren så var de medvetna om att de hade blivit lurade, men de var inte medvetna om att de bodde i ockuperade hus.

Med gripandet av de två ledarna betraktar polisen organisationen som stoppad och de gripna åtalas nu för brott för att gynna illegal invandring, hot, tvång, usurpation av fastigheter, bedrägeri och för tillhörande av kriminell organisation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.