Prenumerera på nyheterna

Ödlesnok gömde sig vid husets vattenmätare

Den mätte en och en halv meter och hade gömt sig där vattenmätaren var placerad i ett hus i Churriana utanför Málaga. Den går under namnet Culebra bastarda (på svenska; ödlesnok). Lokalpolisens naturskyddsenhet GRUPRONA (Grupo de Protección de la Naturaleza) lyckades efter stor möda fånga (o)djuret.

Det kom ett samtal till polisen från en bostad på calle Realenga de Witemberg i Churriana.

Det var när ägaren skulle läsa av vattenmätaren som denne fick en chock. Han hörde ett väsande ljud. När denne återvände med ficklampa upptäcktes den stora ormen på en och en halv meter.

På grund av ormens storlek var insatsen komplicerad. Först försökte de utsända poliserna fånga ödlesnoken med bara händerna. Men det var lönlöst.

Därefter prövade de med ett fångstredskap avsett för ormar. Men på grund av storleken och att ormen var tio centimeter tjock kunde den ta sig loss ur klämman grepp.

Efter ytterligare kamp lyckades polisen till slut fånga in ormen som senare släpptes ut i ett skogsparti långt från bostäder och människor.

Ödlesnoken kan vara giftig men anses inte vara dödligt giftig. Det är den största ormen på iberiska halvön och i övriga Europa. Vuxna hanar kan bli över två meter långa. Det finns exceptionella exemplar som mätt 2,55 meter.
Se film HÄR från när ormen fångades

Läs mer: Över två meter lång orm fångad i lekpark

Läs mer: Har du sett Europas längsta orm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.