Prenumerera på nyheterna

Offren var inte simkunniga – flickan föll i poolen vid lek

Utredningen efter tisdagens drunkningsolycka vid anläggningen Club la Costa där en vuxen samt två minderåriga miste livet har tagit en ny vändning. Vittnesmål från övriga familjemedlemmar visar att ingen av de tre var simkunniga.

Som Svenska Magasinet berättade under gårdagen drunknade en 52-årig man plus två minderåriga, en 16-årig pojke samt en nioårig flicka. Samtliga ingick i en familj på sammanlagt fem personer som hade kommit till spanska Solkusten från Storbritannien den 21 december för en veckas semester.

Det är vittnesmål från den nioåriga flickans storasyster som är 14 år som kastar nytt ljus över händelsen, skriver Diario SUR på fredagen.

De båda syskonen ska ha lekt vid poolen som ligger i fas 2 i Club la Costa World på Mijas Costa strax söder om Fuengirola. Den nioåriga flickan ska ha halkat och föll i den del av poolen som var djupast.

Den 14-åriga flickan har även uppgett att de har fått viss simträning i klasser i sitt hemland men att den alltid har utförts i grunt vatten. Varken den 52-årige pappan eller den 16-årige sonen hade kunskaper i att simma.

Efter att ramlat i poolen skrek storasystern efter hjälp varpå storebror kom och slängde sig i vattnet för att försöka nå sin lillasyster. Även brodern hade svårt att hålla sig flytande när denne kom till den del av poolen som var djup. Bilder som Diario SUR publicerar på fredagen visar att pollens djupaste del var två meter.

Senare kom även pappan till undsättning och hoppade ned i polen för att rädda sina två barn. Även han förolyckades. Mamman befann sig vid ögonblicket i den lägenhet som familjen hade hyrt en vecka på Club la Costa World.

Obduktionsrapporten bekräftar att samtliga tre drunknade. Det finns ingenting som tyder på att någon konsumerat alkohol eller drabbats av någon slags förgiftning.

Pappan är en känd pastor vid en pingstförsamling i stadsdelen Charlton i London. Det är Christian Church of God (RCCG) som är en internationell pingstkyrka med rötter och huvudkontor i Nigeria där också pappan är född.

Sociala myndigheter, psykologer och anhöriga har gett hjälp till mamman och den 14-åriga dottern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.