Prenumerera på nyheterna

Ökad våldsspiral i Barcelona

USA:s konsulat i Barcelona går ut och varnar sina medborgare för det ökade våldet och rånen på gatorna i Barcelona i sommar. ”De lokala myndigheter rapporterar om en betydande ökning av antalet stölder och rån av smycken, klockor och plånböcker, det har varit våldsinslag där offren ibland ha skadats” skriver konsulatet på sin webbplats.

Den spanska nyhetsbyrån EFE skriver på torsdagen om det upptrappade våldet på Barcelonas gator under sommaren och framför allt i populära turistdistrikt. Nyligen hittades en svensk 46-årig kvinna strypt. Det är ett av totalt tolv mord som inträffat i Barcelona hittills i år.

Antalet rån med våldsinslag har ökat med 30 procent i år från fjolårets 5.331 rapporterade fall till 7.256. Enbart i juli rapporterades 773 fall jämfört med 675 ifjol.

Den regionala poliskåren har hittills i år gjort 1.529 gripanden vilket är 80 procent av antalet gripanden som gjordes ifjol under samma period som var 1.627. Av årets 1.529 gripna sitter endast 165 frihetsberövade i nuläget.

Den regionala poliskåren Mossos d’Esquadra säger i en kommentar att ökningen av våldsamma mord och rån i Barcelona kan vara oroande men inte exceptionell då kontrollerna och större polisnärvaro på gator och torg ska införas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.