Prenumerera på nyheterna

Ökade incidenstal i Málagaprovinsen

Incidenstalet för smittade i coronaviruset SARS-CoV-2 fortsätter att sjunka i Spanien. Däremot redovisar Andalusien och Málagaprovinsen en ökad smittfrekvens de senaste fyra dagarna. När siffrorna för provinsen Málaga presenterades på tisdagen var det fjärde dagen i rad med ökad smittfrekvens.
Andalusiens expertkommitté träffades under gårdagen där även regionpresidenten Juanma Moreno medverkade via videokonferens (bilden). Morena konstaterades vara smittade i fredags och är i karantän. Han mår utmärkt efter omständigheterna och arbetar hemifrån.

Juanma Moreno skriver på Twitter:

”Vi förlänger de nuvarande restriktionerna med ytterligare 14 dagar enligt experternas rekommendation. Låt oss fortsatt vara mycket försiktiga. Vi är försiktiga med att häva restriktioner och följer de framsteg som görs med vaccinationen”.

Andalusien redovisar incidenstalet 176 smittade per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna vilket gör att regionregeringen pausar nya beslut om att häva restriktioner. I fredags låg incidensen på 166,9.

Det betyder att de nuvarande restriktionerna gäller fram till den 21 juni:

Tio personer kan sitta vid samma bord vid serveringsställen utomhus. Åtta vid samma bord inomhus. Serveringsställen kan hålla öppet fram till midnatt.

Upp till 85 procent av beläggningen vid biografer, träningsanläggningar utomhus (upp till 25 personer inomhus) och teatrar. Det finns inga restriktioner i antalet besökare i affärer. Vid hotell går gränsen vid 75 procent av beläggningen.

Incidenstalet för Málagaprovinsen ligger på 138,3 vilket är betydligt lägre än genomsnittet i Andalusien på 176,6. Det gör att provinsen befinner sig i den lägsta riskzonen, nummer 1.

Sedan i fredags har incidenstalet i Málagaprovinsen ökat med 12,7 från 125,6.

Granadaprovinsen dit Costa Tropical tillhör redovisar incidenstalet 219,5.

Antalet covidpatienter vid Málagaprovinsens sjukhus är för närvarande 110 varav 15 får iva-vård. Det kan jämföras med i början på februari då över ett tusen covidpatienter var inlagda.

Den brittiska virusvarianten pekas ut att vara orsak till att den fallande smittfrekvensen har avtagit.

Incidenstalet för Spanien låg på 120,33 fall under tisdagen vilket kan jämföras med 121,75 från dagen innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.