Prenumerera på nyheterna

Oklart vad som orsakade att tre familjemedlemmar drunknade

Omständigheterna kring den familjetragedi som inträffade på julafton då en 52-årig pappa och dennes två barn, 16 och 9 år gamla, drunknade i en pool på Club La Costa i Mijas Costa utreds i nuläget av Guardia Civil. Offren tillhörde en familj på totalt fem personer från Storbritannien som anlände till Solkusten den 21 december för en veckas semester, skriver Diario SUR.

Det var klockan 13.30 på julafton som larmtjänsten 112 fick besked om att tre personer låg livlösa i en pool på Club La Costa som är en större anläggning med andelslägenheter och hotell på Mijas Costa strax söder om Fuengirola.

Räddningstjänst, ambulans, lokalpolis och Guardia Civil kunde snabbt konstatera att samtliga tre var döda trots insatser med återupplivningsförsök. En 52-årig man och två barn, en nioårig flicka och en 16-årig pojke, är offren.

Kropparna fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga för obduktion. Tidningen citerar källor som visar att samtliga tre personer drunknade. Det finns inga tecken som visar att någon var berusad eller hade drabbats av förgiftning eller att något klorutsläpp inträffat.

Händelsen har chockat många. Inte minst de övriga två familjemedlemmarna, mamman och en dotter, som har fått hjälp av psykologer och anhöriga som kom till Spanien under gårdagen. Mamman och dottern är i chock och har ännu inte kunnat höras.

Vad som orsakat olyckan utreds i nuläget. Det finns uppgifter på att flickans badmössa ska ha fastnat i ett utsug. Guardia Civil arbetar utifrån hypotesen att den nioåriga dottern på något vis kan ha fastnat varpå den äldre brodern och pappan ska ha försökt få loss flickan.

Poolen som stängdes efter händelsen har undersökts. Några fel har inte upptäcks och poolens system fungerar som det ska. Poolen har återigen öppnats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.