Prenumerera på nyheterna

Oklart vad som orsakade flygolyckan i Vélez Málaga

En person avled och en annan skadades sig allvarligt när deras segelflygplan kraschade vid sidan om rullbanan på flygfältet i Vélez Málaga i Axarquíaområdet på östra Costa del Sol klockan 12.30 på söndagen.

Den omkomne är en 26-årig man hemmahörande i Málaga. Den skadade ska enligt uppgifter i Diario SUR vara en man i samma ålder med tyskt medborgarskap.

I skrivande stund är orsaken till flygolyckan oklar. Det finns uppgifter på att den omkomne ska ha meddelat att han kände sig yr, och av den orsaken kan ha svimmat när han spakade segelflygplanet.

Nationalpolisen har lämnat över haveriutredningen till CIAIAC (Comisión de Investigación de Accidentes e Incidentes de Aviación Civil) som ligger under Transportdepartementet och som utreder flygolyckor inom civilflyget.

Flera medlemmar i flygklubben uppger att det var något med pilotens flygning som inte stämde.

Piloten uppges ha försökt landa flera gånger utan att lyckas innan planet kraschade vid sidan om rullbanan.

Flygplanstypen är en så kallad ”motorseglare” som är utrustad med en mindre motor som sedan stängs av i luften. Planet hade tre ägare och tillhörde flygklubben Real Aeroclub de Málaga på flygfältet i Vélez-Málaga.

Enligt flygexperter kan denna typ av plan flyga och landa utan motor.

Kroppen fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medina Legal) i Málaga för obduktion.

Under de två senaste decennierna har åtta flygolyckor inträffat vid flygfältet i Vélez Málaga. Tolv personer har omkommit.

(Foto: Twitter @diputacionMLG)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.