Prenumerera på nyheterna

Oklart vilket intyg som krävs för fullvaccinerade från 7 juni

Efter Spaniens besked att fullvaccinerade personer inte krävs på PCR-test vid inresa till Spanien från 7 juni får redaktionen mycket frågor om vilket intyg som gäller att visa upp. Vi inväntar svar från myndigheterna något som även Sveriges ambassad i Madrid gör.

Hur det kommer att fungera i praktiken är fortfarande oklart men vi kommer att lägga ut informationen så snart vi har den, skrev Sveriges ambassad i Madrid på sin webbplats i fredags.

Och sedan dess har ingenting förändrats.

Svenska Magasinet har under onsdagen varit i kontakt med Jenny Sundström, handläggare med ansvar för migration och kommunikation, på Sveriges ambassad i Madrid.

– Vi får också massa mail och telefonsamtal med samma frågor men vi har tyvärr ej mer information än den som ligger på vår hemsida. Vi uppdaterar den så snart vi vet mer, säger Jenny Sundström i en skriven e-post till Svenska Magasinet.

Det var i fredags som Spaniens meddelade att fullvaccinerade personer inte krävs på PCR-test vid inresa till Spanien från 7 juni. Något som även gäller fullvaccinerade svenskar, som Svenska Magasinet berättade om då.

Det betyder att kravet på ett högst 72 timmar gammalt negativt PCR-test upphör.

Vilken typ av intyg som krävs för att visa att personen är fullvaccinerad är ännu inte klart. Det av EU beslutade ”Covidintyg – digitala gröna intyg” gäller först från den 1 juli.

Vilket intyg som gäller från den 7 juni till den 1 juli återstår alltså att se.

För dem som inte är fullvaccinerade och kommer från ett land med incidenstal från 75 fall per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna så krävs PCR-test.

Spaniens turistminister Reyes Maroto sa vid en pressträff på tisdagen att när det gäller europeiska turister från länder som har ett incidenstal under 75 fall per 100.000 invånare så krävs inget PCR-test vid ankomsten till Spanien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.