Prenumerera på nyheterna

Öppet hus vid basilikor under Semana Santa

För andra året i rad blir det inga processioner i Málaga på grund av covid-19-pandemin. Däremot arrangeras öppet hus vid olika brödrasällskap där allmänheten kan se de troner som normalt bärs runt i Málaga under Semana Santa.

Även om inte några processioner arrangeras är de basilikor och broderskapshus där tronerna normalt står uppställda, öppna för allmänheten.

Det gäller bland annat basilikan Archicofradía del Paso y la Esperanza på Calle San Jacinto 1 i Málaga där allmänheten kan se ”Dulce Nombre de Jesús Nazareno del Paso y María Santísima de la Esperanza Coronada”.

Här är det öppet hus på fredag den 26 mars mellan klockan 10 till 14 och 17 till 21. Lördag 10-14 och 17-21. Från söndag, Domingo de Ramos, till långfredagen eller Viernes Santo, är det öppet 10-14 och 17-21.

Andra kyrkobyggnader som står öppna för allmänheten för att se de troner som normalt bärs på gatorna under Semana Santa är Primitiva Hermandad Sacramental y Reales Cofradías Fusionadas på Pasillo de Sta. Isabel 11 och Iglesia de San Julián på Calle Nosquera 16.

På Palmsöndagen (Domingo de Ramos) nu på söndag före påsk som inleder stilla veckan utkommer det en bilaga i Diario SUR med information om öppettider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.