Prenumerera på nyheterna

Optimistisk VD: Norwegian väntas växa i Málaga

Han är optimistisk inför framtiden och poängterar Málaga som ett säkert kort. Geir Karlsen, verkställande direktör vid Norwegian Air Shuttle, anlände till Málaga under torsdagen i ett fullsatt flyg från Helsingfors. Han är glad för bolagets utveckling i Spanien där Málaga och Alicante pekas ut som de viktigaste och populäraste destinationerna.
Före covid-19-pandemin var Norwegian det flygbolag som hade fjärde mest passagerartrafik på destination Málaga-Costa del Sol.

I en intervju i Diario SUR på fredagen säger Geir Karlsen att det har varit en jobbig tid.

Först problem med Boeing 737 Max, sedan kom pandemin. Bolaget stod på kanten till en konkurs med 15 miljarder i skuld och en beställning på 200 nya flygplan. Skuldbördan har lättat och likviditeten är hög.

Efter en svag maj ökade intresset för att resa utomlands. Det har fortsatt att växa under hösten.

– Vi är optimistiska inför framtiden, säger Geir Karlsen till tidningen.

Idag har bolaget 56 flyg som från maj månad 2022 blir 70 flyg. Tre av dem får Málaga som bas.

Norwegian har i nuläget åtta rutter till Málaga. Under högsäsong är det totalt 400 flyg i veckan till Spanien.

Nästa sommar har bolaget 116 anställda och tre flygplan på Costa del Sol. Förutom Alicante som bas planerar bolaget att flyga till Barcelona och Gran Canaria.

Geir Karlsen säger att Costa del Sol är en säker destination trots pandemin. Sett ur ett historiskt perspektiv har många skandinaver egna bostäder på kusten. Norwegian har lagt märke till att trafikvolymen till Spanien är större än till Italien eller Frankrike.

I de nordiska länderna är det inte obligatoriskt med munskydd på inrikesflyg. Det är enda skillnaden jämfört med Spanien som fortsatt har kravet i samband med kollektivtrafik och i offentlig inomhusmiljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.