Prenumerera på nyheterna

OS-medaljör söks i bergen norr om Madrid

Den spanska OS-medaljören i alpin skidåkning, Blanca Fernandez Ochoa, har varit försvunnen sedan den 23 augusti. Jag ger mig ut och går några dagar. Det är de senaste orden som hon sa till sin syster Lola. Polisen gick i lördags ut med en efterlysning på Twitter och sökte hennes bil, en mörk Mercedes, som hittades tidigt på söndagsmorgonen på en parkeringsplats i Cercedilla i bergakedjan Guadarrama norr om Madrid.

Ett stort sökarbete pågår i skrivande stund i bergskedjan. Blanca Fernández Ochoa, 56, som är bosatt i stadsdelen Aravaca i Madrid skulle första ha rest för att vandra längs Camino de Santiago enligt dottern Olivia Fresneda. Nu har hennes bil hittades norr om Madrid.

Hon ska ha lämnat mobiltelefon hemma och är inte kontaktbar på något sätt. Hennes kreditkort har inte använts sedan hon rapporterades saknad.

Blanca Fernandez Ochoa betraktas som en av Spaniens största kvinnliga idrottshjältar. I OS i Albertville, Frankrike, skrev hon historia med brons i slalom och blev den första spanska kvinna att vinna en vinter OS-medalj någonsin. Hon deltog i fyra vinter-OS mellan 1980 och 1992, vann fyra gånger i världscupen och hamnade på pallen 20 gånger.

Nu har hon varit försvunnen i nio dagar. Nationalpolisen och Guardia Civil har satt in samtliga resurser i sökandet efter kvinnan i bergen norr om Madrid. Bilen som hittades på en parkeringsplats visar inga tecken på våld i fordonet, enligt polisen.

Huvudhypotes i nuläget är att det rör sig om ett ”frivilligt” försvinnande då hon lämnade bostaden utan mobiltelefon.

Spanska medier citerar källor i vänkretsen som säger att Blanca Fernandez Ochoa gick igenom en svår period i livet. Hon ska även ha drabbats av ekonomiska problem.

(Foto: Twitter QSD desaparecidos)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.