Prenumerera på nyheterna

Óscar Medina fick Torrox att gå från vänster till höger

Efter att ha styrt i minoritet sedan 2015 fick Óscar Medina och Partido Popular absolut majoritet i det gamla vänsterfästet Torrox. Vi kommer inte att svika våra väljare. Vi är medvetna om det enorma ansvaret vi har, säger Óscar Medina i en intervju i Diario SUR.

Óscar Medina, 43 år, har blivit en populär borgmästare i Torrox på kort tid. Torrox hade fram till 2015 varit vänsterstyrt i hela 36 år antingen av PSOE, Partido Andalucia eller vänsterpartiet IU.

Vid kommunvalet 2015 fick Óscar Medina och PP flest röster men det räckte inte den gången till majoritet. Under fyra år lyckades borgmästaren i Torrox att styra i minoritet. I söndagens valresultat blev man för första gången tillräckligt stora för att få absolut majoritet med nio mandat av totalt 17.

Vem är då Óscar Medina? Han är född i grannbyn El Morche, gift och har tre barn och är utbildad advokat. 2011 slog han in på en ny bana som president för kommunernas samfällighet på östra Costa del Sol. 2015 blev han borgmästare i Torrox. Och i senaste kommunvalet fick han 48,37 procent av rösterna.

”Jag har känt att vi har haft stöd av folket. Jag försöker vara en borgmästare som är nära invånarna, går utmed gatorna och pratar med dem varje dag. Tidigare har kommunhuset släpat efter med utbetalningar till underleverantörer där majoriteten är lokala företag och enmansföretag. Invånarna har sett att vi har försökt föra en dialog med alla. Kommunen har också en bra ekonomisk ställning. Sedan ifjol har vi inga skulder till banker” säger Óscar Medina till tidningen.

Det viktigaste för Medina är att få igenom en ny budget eftersom den förra blev blockerad av oppositionen. Sedan finns det flera spännande projekt den närmaste framtiden som ny fotbollsplan och stadsplanen som ska godkännas med satsningar på nya bostadsområden eller ombyggnader. Under de senaste fyra åren har det skett förbättringar inom infrastrukturen, lekplatser, gator och torg.

I framtiden ska området Peñoncillo förbättras och vandringsleden Senda Litoral som genom Torrox göras klar. Två träbroar ska byggas vid El Morche. Sedan finns det spännande projekt med en fritidshamn i Calaceite och en golfbana i samma område.
”Det blir lättare i framtiden när regionalregeringen i Sevilla och vi tänker lika dant och har samma politiska färg”.

Óscar Medina vill även få fler att mantalsskriva sig. I dagsläget är det 16.465 men i verkligheten är det fler som är bosatta i Torrox mer än halv året eller som kommer från och till. Att nå över 20.000 invånare skulle betyda fler statliga bidrag till kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.