Prenumerera på nyheterna

Över 40.000 besöker Esteponas orkidépark

Esteponas botaniska orkidépark (El Parque Botánico-Orquidario) hade under fjolåret över 40.000 besökare vilket är en ökning med tio procent jämfört med året innan. Det finns ett växande intresse att fler människor vill lära känna orkidéernas värld. Fler utländska besökare hittar till denna fina oas.

En anledning till att allt fler kommer är de cirka hundra olika orkidéer som i genomsnitt blommar varje dag. Dessutom är Esteponas orkidépark ensamma i Spanien om att ha flera orkidéer. Det gäller Phalaenopsis Gigantea, Euanthe Sanderina och Bulbohhyllumm Beccarii som är omöjliga att se på liknande platser i Spanien.

Det gör att orkidéparken har funnits med vid prestigefyllda nationella och internationella evenemang i Lissabon, Polen, Tyskland och Frankrike.

Kommunalrådet Blas Ruzafa säger att orkidéparken har etablerat sig som en av de viktigaste turistattraktionerna i Estepona och lockar besöker som söker något annat eller komplement till sol och strand.

Mantalsskrivna i Estepona får två gratisbiljetter varje år. Den invigdes i mars 2015 och är på ett tusen kvadratmeter medan volymen i de tre glaskupolerna är på 15.000 kubikmeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.