Prenumerera på nyheterna

Övergivna hundar får en andra chans i Sverige

45 hundar fram till oktober och åtta hundar senaste veckan har fått ett nytt hem i Sverige. Det är föreningen ADA-hundar som tar hand om övergivna hundar i provinserna Málaga och Córdoba som får en andra chans i Sverige.

”ADA-hundar – En andra chans är en liten förening som arbetar ideellt. Vårt främsta mål är att hitta hem i Sverige åt oönskade hundar främst från Spanien men vår ambition är också att stödja olika hundorganisationer på andra sätt”, skriver ADA-hundar på sin webbplats.

Tillsammans med organisationer som Triple A i Marbella, Refugio de Leo i Vélez-Málaga och GPAR i Córdoba (Grupo de Protección Animal de Rute) samarbetar man för att övergivna hundar får ett nytt hem i Sverige. Under årets tio första månader och trots nationellt nödläge i våras så har 45 hundar skickats till Sverige.

Senaste veckan var det åtta hundar och innan året är slut är det redan planerat för ytterligare tjugo hundar som skickas till Sverige, skriver Diario SUR i lördagsnumret.

Berit Gillberg, en av de som arbetar frivilligt med hundar som får en andra chans i Sverige säger till tidningen:

”De som adopterar hundar kommer från hela Sverige. De möter upp och övernattar i Stockholm efter att ha kört 500 kilometer med bil. Dagen efter så återvänder de med sin nya hund till hemmet”.

Både volontärer och köpare visar ett stort engagemang.

Hundar som är uppskattade är pitbull och podencos som är en typisk jakthund. Även vinthundar är uppskattade.

Det görs en kontroll på köparen för att ta reda på dennes dagliga vanor, om det finns barn eller andra djur i hemmet. Huvudfrågan är hur länge hunden riskerar att få vara ensam.

”I Sverige kan en hund enligt lag inte vara ensam mer än fyra timmar åt gången. Av den anledningen finns det hunddagis som är efterfrågat”.

Dessutom begärs rapporter från myndigheter om det finns anmälningar om missbruk eller andra oegentligheter.

”Allt kontrolleras mycket noggrant”.

Organisationerna samarbetar med Málaga kommun för att ta hand om övergivna hundar vid Centro Zoosanitario.
Läs mer här: En andra chans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.