Prenumerera på nyheterna

Personer mellan 57 till 59 år kan boka tid för vaccin

Den regionala andalusiska Folkhälsovården Consejería de Salud y Familias meddelar att de som är födda 1962, 1963 och 1964 kan från idag onsdag boka in sig för att få den första vaccindosen. Det gäller personer som är 59, 58 och 57 år. När det sedan är dags att bli vaccinerad blir du kontaktad.
Bokningen kan göras via webbplatsen ClicSalud+, applikationen Salud Responde och hos Salud Responde på telefon 955 545 060.

Personer som är i de aktuella åldersgrupperna och som är registrerade i databasen vid Sistema Sanitario Público de Andalucía kan boka sig för vaccin. Det gäller oavsett om personen är inskriven i det offentliga sjukförsäkringssystemet eller har en privat sjukförsäkring.

Personer som ännu inte är vaccinerade mot Covid-19 och som ingår i riskgrupperna ska inte boka tid via dessa kanaler. Den gruppen blir kallad via telefon för att vaccineras på sjukhuset. Personer med Downs syndrom som är 40 år eller äldre kallas från primärvården.

Flera regioner i Spanien har börjat vaccinera personer under 60 år med den första dosen (dock inte AstraZeneca). Det gäller bland annat Aragonien och Navarra som har bett invånarna att boka tid.

Katalonien, Balearerna och Baskien planerar att göra det från nästa vecka.

Personer från 68 år uppmanas boka tid för vaccin

I juni inleds vaccineringen av gruppen 45 år och äldre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.