Prenumerera på nyheterna

Planer för flera nya vårdcentraler

Los Pacos (Fuengirola), Playamar (Torremolinos), San Pedro (Marbella) och Nerja. Primärvården på Costa del Sol ska förbättras de närmaste åren. I tisdags kom beskedet att en ny vårdcentral ska byggas i Playamar i Torremolinos kommun.

Under gårdagen besökte regionregeringens delegat i provinsen Málaga, Patricia Navarro, Fuengirola för att träffa borgmästaren Ana Mula. Navarro meddelade att byggandet av den nya vårdcentralen i Los Pacos kommer att läggas ut på anbud inom kort.

Planerna för en vårdcentral i Los Pacos har funnits i flera år. Nu har förbättringar gjorts med tanke på pandemin för att vårdcentralen ska uppfylla de krav som finns.

Förutom vårdcentral som byggs på en 2.500 kvadratmeter stor tomt på calle Aliaria i Los Pacos ska vårdcentralerna i Los Boliches och Fuengirola västra distrikt renoveras.

Under gårdagen lämnade också Nerjas kommunfullmäktige grönt ljus till att den nya vårdcentralen i kommunen kan byggas på den lediga tomt vid río Chíllar (bilden).

Det beskrivs som ett viktigt steg för Nerja efter nästan två decennier av ouppfyllda löften. Det har tidigare funnits oro för att tomten där vårdcentralen ska byggas kan översvämmas på grund av närheten till floden Chíllar. Utförda studier bekräftar att den faran inte föreligger.

I tisdags kunde Svenska Magasinet berätta att den nya vårdcentralen i San Pedro Alcántara (Marbella) ska stå klar till sommaren.

Det kan tilläggas att en ny avdelning som samordnar psykvården i sjukvårdsdistriktet Costa del Sol nyligen invigdes i Fuengirola. På övervåningen av saluhallen El Boquetillo ligger från nu den avdelningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.