Prenumerera på nyheterna

Planerna med Fuengirolas nya fritidshamn tar form

Fuengirolas nya fritidshamn kommer att byggas i jämnhöjd med den nuvarande strandpromenaden Paseo Marítimo och bli en öppen och lättillgänglig plats. 71 miljoner euro ska satsas i att snygga upp framsidan mot havet med ny småbåtshamn och infrastruktur.

Vid en presskonferens tidigare i veckan presenterade borgmästaren Ana Mula planen med Fuengirolas nya fritidshamn. Samtidigt hölls ett möte med representanter från Andalusiens offentliga hamnföretag APPA (Empresa Pública de Puertos de Andalucía) och Berenguer Ingenieros vars förslag vann anbudstävlingen (bilden).

– Hamnen kommer att bli Fuengirolas nya stora turistattraktion. Och vi har fullt stöd för projektet från de andalusiska myndigheterna, säger Ana Mula.

Det nya projektet med en ny fritidshamn beskrivs som öppet och lättillgängligt för besökare med kommersiella anläggningar och restauranger. Hamnen byggs i samma nivå som den nuvarande strandpromenaden vilket gör att besökare kan se havet från paseon.

Det blir även upp till 730 parkeringsplatser i garage under mark.

– Under byggtiden slipper vi lastbilar som passerar genom stan eftersom allt material kommer utifrån havet, säger Ana Mula.

Fuengirola har även fiskehamn och deras verksamhet ska tryggas och respekteras under arbetstiden.

Den nya hamnen kommer även att kunna ta emot kryssningsfartyg på upp till 180 meter. Förutsett att de använder sig av grön energi när de lägger till i hamnen. Det finns en ekologisk samsyn och hållbarhet med hela projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.