Prenumerera på nyheterna

Plåster på såren för företag inom turism

Företag inom turism och handel samt serveringsställen som förlorat intäkter på grund av pandemin ska kunna få 3.000 euro. Det väntas regionregeringen godkänna. Det är en del av ett stödpaket i storleksordningen 400 miljoner euro.

Stödet till företag ökar alltså till 400 miljoner eftersom 270 miljoner viks åt företag som på grund av pandemin har permitterat sina anställda, även hotell. För att få den nätta summan på 3.000 euro ska företagen bevisa att de har registrerat förluster till följd av pandemin. Man menar att företagen ska kunna ta del av pengarna 40 dagar efter att det fått grönt ljus, rapporterar Diario SUR.

Regionens vicepresident och turistråd Juan Marín vill inte se någon diskriminering av Solkusten. Han säger att turismen är väldigt viktig på Balearerna och Kanarieöarna, men inte mindre viktig på Solkusten:

-Jag vill inte ta pengar från någon. Alla ska behandlas likvärdigt.

Juan Marín har också fått till ett banbrytande avtal med Málagas kommunfullmäktige för att förbättra kvaliteten genom att stärka kontrollen av orättvis konkurrens mellan olika delar av landet (bilden).

Vicepresidenten ser en strålande sommar framför sig, rent av magnifik för turismen i landet. Att man återupptar vaccinationerna med AstraZeneca bådar gott, tror han.

Det lutar åt att vaccineringen av hela befolkningen ska följa planen.

På måndagen meddelade Spaniens hälsovårdsminister Carolina Darias att åldern på vuxna som kan vaccineras med AstraZeneca höjs från 55 upp till 65 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.