Plaza de Toros i Marbella renoveras

Arbetet med att renovera Marbellas tjurfäktningsarena Plaza de Toros har påbörjats och kommer att hålla på i åtta månader. Till sommaren 2020 ska arbetet vara slutfört. Arenan renoveras för att kunna ha kulturevenemang av olika slag. Men det är högst osäkert om det blir fler tjurfäktningar.

Det är det lokala företaget Prinza som kommer att utföra arbetet som inleddes igår tisdag. I fortsättningen kommer den gamla tjurfäktningsarenan att vara skådeplats för olika kulturevenemang enligt borgmästaren Ángeles Muñoz och kommunalrådet Diego López (bilden).

Budgeten är en miljon euro och det blir en omfattande ombyggnad för att förbättra säkerheten så att gällande bestämmelser följs med brandskydd och tydligt belysningssystem vid nödsituationer. Dessutom kommer tillgängligheten att förbättras för att bli anpassade till personer med nedsatt rörlighet.

-Vi ser projektet med att upprusta tjurfäktningsarenan som en nödvändig åtgärd eftersom ingenting av gjort på lång tid för att förbättra arenan, säger borgmästaren.

Målet är att upprusta och behålla byggnader i Marbella. Nu handlar det om att förbättra tjurfäktningsarenan som ska kunna ha olika slags evenemang, skriver Ángeles Muñoz på Twitter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.