Prenumerera på nyheterna

Pojke avled av skallskador samma dag han föll i borrhål

Den slutliga obduktionsrapporten från rättsmedicinska i Málaga visar att den lilla pojken Julen avled samma dag som han föll ned i borrhålet nära en gård i Totalán öster om Málaga den 13 januari. Det visar den slutliga obduktionsrapporten på 25 sidor som publicerades i måndags.

Barnets kropp hittades efter 13 dagar i samband med en av de största räddningsinsatser som organiserats. Hela Spanien följde räddningsarbetet som direktsändes i tv och radio.

Obduktion visar att den lille pojken Julen ådrog sig två allvarliga skallskador i samband med att han föll ned i det lilla borrhålet. Han avled omkring klockan 13.50 söndagen den 13 januari, kort efter fallet skriver Diario SUR.

En person är åtalad för vårdslöshet och vållande till annans död. Det är ägaren till markområdet med borrhålet på nära 70 meter. Hålet var inte övertäckt och innebar alltså en stor risk för allmänheten.

Försvaret har hävdat att pojken avled av skador som ska ha uppkommit i samband med räddningsarbetet. Bland annat att en hacka som en räddningsarbetare använde för att ta sig fram till pojken ska ha träffat pojken i huvudet och orsakat dennes död.

Den slutliga obduktionsrapporten avfärdar ett sådant resonemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.