Polis räddade livet på danska efter hjärtinfarkt

En 65-årig dansk kvinna som drabbades av hjärtattack när hon befann sig ensam i sin bostad i El Peñoncillo i Torrox kunde räddas efter ett snabbt ingripande från två lokalpoliser. Poliserna kunde ta sig in i bostaden efter att en granne hade larmat.

Det var i söndags förmiddag som den danska kvinnan drabbades av en hjärtinfarkt. En granne larmade 112 strax före klockan 11 då kvinnan hamnade i andnöd.

Lokalpoliserna Alejandro Ortiz och Eloy Román som vid tillfället var ute och patrullerade kunde snabbt ta sig till kvinnans bostad som ligger på calle Chorrillo del Agua.
”När ingen svarade på vårt tilltal tog vi oss in i lägenheten från grannens terrass” säger Alejandro Ortiz till tidningen Diario SUR.

Polismännen hittade den danska kvinnan livlös på golvet, utan andning eller puls. Genast började de utföra hjärt-lungräddning (HLR) för att få igång cirkulationen igen.

Vid ett hjärtstopp så upphör syresättningen i kroppen och man avlider inom några minuter utan hjälp. HLR syftar till att se till att de viktigaste vävnaderna i kroppen syresätts så att man med mer avancerad sjukvård eller hjärtstartare kan sätta igång hjärtat igen.

När akutläkarna anlände fortsatte återupplivningsförsöket och pulsen kom tillbaka. Kvinnan fördes senare till sjukhuset Hospital Comarcal de la Axarquía för fortsatt vård.

Det är andra gången som polismannen Ortiz gör ett snabbt ingripande. I december 2018 räddade han livet på en 81-årig brittisk medborgare som drabbades av hjärtattack på gatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.