Prenumerera på nyheterna

Polisen är i hälarna på ”Svavelsyramannen”

Polisen har funnit den bil som den 27-årig José Arcadio körde efter att ha attackerat sin före detta flickvän och hennes kompis med 98 procent ren svavelsyra.
Polisen är i hälarna på ”El Melillero” som har jagats sedan i tisdags. Den mörkgråa Volkswagen Golf som mannen körde har hittats övergiven vid den muslimska kyrkogården i Mijas. Det uppger Diario SUR på torsdagen.

Dessförinnan ska polisen ha lokaliserat mannen vid en radarkontroll på motorvägen nära Las Pedrizas i Casabermeja kommun norr om Málaga. Mannen var på väg mot Málaga när polisen tog upp jakten med hjälp av flera polisbilar och helikopter.

Han lyckades undkomma och senare påträffades bilen övergiven i Mijas.

Det är ett omfattande polispådrag som försöker lokalisera José Arcadio. Polisen har gått ut med bilder på mannen och ber om allmänhetens hjälp. Svenska Magasinet valde att publicerade bild på mannen redan under gårdagen.

Nationalpolis och lokalpoliser i Málaga, Torremolinos, Benalmádena och Mijas deltar i sökandet.

Polisen misstänker att mannen kan ha tagit sig till nära anhöriga som är bosatta i Mijas kommun. I nuläget koncentreras sökarbetet här.

Tillståndet för den 26-åriga exflickvännen Sandra är fortsatt kritiskt. Hon vårdas vid intensivvårdsavdelningen IVA vid sjukhuset Hospital Virgen del Rocio i Sevilla för 45 procentiga brännskador.

Mannen och kvinnan var tidigare ett par under åtta månader efter att ha träffats på ett diskotek i Marbella.

Sandras väninna Cristina vårdas på sjukhuset Carlos Haya i Málaga för 20 procentiga brännskador. Tillståndet för Cristina är kritiskt men stabilt.

Sandra och Cristina är väninnor som lärde känna varandra vid utbildningen som tandsköterskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.