Prenumerera på nyheterna

Polisrazzia hos känd svensk företagare i Marbella

I samband med en upprättad husrannsakan genomsökte civilklädd polis under gårdagen flera kontor vid Centro Plaza i Nueva Andalucia, Marbella. Ett av kontoren tillhör den svenske företagaren Lars Broberg som är gift med Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz.

Det var polisenheten Udef (Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal) från Madrid som arbetar med ekonomisk brottslighet som genomförde husrannsakan vid Brobergs kontor och beslagtog viss dokumentation.

Diario SUR uppger att poliser specialiserade på penningtvätt deltog i razzian. Utredningen som pågår är hemligstämplad.

Tidningen uppger att tisdagens genomsökning av Lars Brobergs kontor inte har några kopplingar till Marbellas kommunfullmäktige eller borgmästaren Ángeles Muñoz. Förutom att hon är gift med Lars Broberg.

Lars Broberg blev på tisdagsmorgonen ombedd att infinna sig hos polisen. Han fick då beskedet att polisen planerade en razzia på Brobergs kontor.

Lars Broberg släpptes senare under tisdagen skriver dagstidningen ABC. Broberg känner inte till orsaken till polisutredningen.

Enligt uppgifter till Svenska Magasinet ska ytterligare ett svenskt kontor vid Centro Plaza ha blivit genomsökt av polisen.

Totalt sitter sex personer frihetsberövade varav minst en ska vara svensk medborgare.

Svenska Magasinet har utan framgång sökt Lars Broberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.