Populär spansk cykeltävling flyttas till oktober

Den sjunde upplagan av ”Vuelta Andalucía MTB” som skulle hållits mellan den 21 och 24 maj har skjutits upp och kommer att hållas mellan den 8 och 11 oktober.

Joaquín Cuevas, generaldirektör för Deoprinter säger att “Lyckligtvis har vi hittat en lösning och det har varit möjligt att flytta tävlingen, vi hoppas att coronakrisen då är över så att tävlingen kan köras utan problem”. Han säger också till den spanska nyhetsbyrån Efe att delsträckorna redan är överenskomna med de berörda kommunerna.

Tävlingen startar i Ubrique (Cádiz) och fortsätter sedan i Málagaprovinsen, först i Manilva och sedan i Mijas. Den sista etappen har målgång i Costa del Sols huvudstad Málaga, där den då sammanfaller med Bokerón Bike.

Arrangören av tävlingen tackar för stödet från kommunerna och sponsorföretagen “utan dem kunde vi inte hålla tävlingen och deras stöd kommer att göra det möjligt för oss att köra den i oktober samt med önskan att ha de bästa nationella deltagarna i startfältet”.

Vinnare av den senaste upplagan av Vuelta Andalucía var José Luis Carrasco Gámiz från Jaén och María Díaz Pernía från Cádiz, som också vann 2018. När det gäller Carrasco så har han vunnit loppet 2016, 2017, 2018 och 2019 och har därmed fyra titlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.