Prenumerera på nyheterna

PP-Ciudadanos 100 dagar vid makten i Andalusien

100 dagar. Så länge har den nya regionalregeringen styrt i Andalusien efter att i december brutit socialisternas 37 långa år vid makten. Partido Popular och Ciudadanos fick majoritet att bilda regionalregeringen efter stöd av det nya högerpartiet Vox. Och hittills har det gått bra enligt partiledarna Juanma Moreno (PP) och Juan Marín (Ciudadanos).

Det var två nöja ledare för de två största partierna i högeralliansen som framträdde under gårdagen. 21 punkter av totalt 170 initiativ i regeringsförklaringen har genomförts. Och enligt Moreno och Marín fungerar samarbetet utmärkt, det gnisslar inte i maskineriet.

Med Andalusien uppfyllde vi det vi hoppades på, en förändring efter 37 års socialistiskt styre. Faktum är att det har gått lättare än vad jag trodde. Det är absolut lojalitet som råder mellan varje medlem av regeringen, säger Andalusiens president Juanma Moreno.

Många olyckskorpar kraxade när alliansen PP-Ciudadanos blev beroende av ytterkantshögerpartiet Vox. Det avgörande testet blir när budgeten i Andalusien ska röstas igenom. Den omröstningen kommer att ske någon gång efter söndagens allmänna val. Men hittills har pakten med Vox fortsatt att fungera enligt Moreno.

Vox valde att släppa fram alliansen PP-Ciudadanos för att bryta 37 års socialistiskt styre i regionen Andalusien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.