Prinsessorna Leonor och Sofia uppmärksammar kampen mot Covid-19

Många barn har förlorat sina mor– och farföräldrar och har det svårt i denna stund. Vi beklagar detta och är ledsna för er skull. Vi tänker också på er som står i fronten och bekämpar Covid-19, ni är de viktigaste just nu. Så säger Spaniens kronprinsessa Leonor och hennes lillasyster prinsessan Sofia i en allvarsam och känslosam film.

Videofilmen på 40 sekunder är inspelades på La Zarzuela-palatset och följer inte något speciellt protokoll eller ceremoni. Prinsessornas budskap är riktat till barn och ungdomar som upplever svåra omständigheter med Covid-19-pandemin.

Filmen publicerades klockan 20 på torsdagskvällen i samband med applåderna till sjukvårdspersonal och andra samhällsbärande myndigheter som arbetar med att bekämpa pandemin.
“Ni är alla viktiga, säger prinsessorna”.

Kronprinsessan säger att ”vi har precis som miljoner andra barn varit i karantän i hemmet under mer än en månad utan att kunna gå till skolan. Vi försöker att göra det bästa möjliga av situationen”.

Och prinsessan Sofia tillägger:
”Du behöver inte vara gammal för att inse svårigheterna vi upplever i Spanien och i andra länder”.

Kronprinsessan Leonor säger att ”många barn har förlorat sina mor- och farföräldrar och andra familjemedlemmar och mår dåligt. Vi vill bara säga att vi tänker på er”.

”Vi vill vi också tacka alla de som hjälper till i samhället och tar hand om andra på så många sätt. Ni är alla viktiga, tack. Vi skickar till en kram med all tillgivenhet” säger Sofia som på torsdag i nästa vecka fyller 13 år.

Kronprinsessan Leonor avslutar:
“Jag hoppas att allt detta snart är över!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.