Priset på bensin och diesel fortsätter att sjunka

Priserna ligger nu på nivåer som för tio år sedan, på vissa spanska lågkostnadsstationer kan man nu tanka bensin för under 1 euro per liter och diesel för under 0,90 euro per liter.

Priserna på bensin och diesel har gått stadigt nedåt under de senaste sju veckorna och ingenting talar för att inte nedgången kan fortsätta ett tag till.

Enligt ministeriet för ekologisk övergång var det genomsnittliga priset på bensin den 24 april 1,094 euro och diesel 1,001 euro. Enligt Europeiska unionens oljebulletin har bensinpriset sjunkit med 16,06% i år och dieseln med 18,04%.

Orsakerna till de sjunkande priserna är i huvudsak dels att råoljepriset har rasat kraftigt på grund av överproduktion som i sin tur beror på minskande efterfrågan från raffinaderierna. Och dels på att efterfrågan från bilisterna har minskat kraftigt på grund av restriktionerna i samhället.

Trots alla restriktioner i Spanien finns bensinstationerna med på listan över grundläggande nödvändigheter så det möter inga hinder att tanka sitt fordon. Men man måste följa de grundläggande åtgärderna för att minimera riskerna både för sig själv och andra. Desinfektera händerna, använda handskar och helst betala med kort. Stationer som har haft manuell betjäning har i de flesta fall dragit in denna och man är då hänvisad till att tanka själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.