Prenumerera på nyheterna

Privata investerare vill bygga avsaltningsanläggning i Axarquía

Bara 30 mm regn har fallit i dammen La Viñuela öster om Málaga sedan 1 oktober. Det gör perioden till den torraste hittills. Året innan hade det fallit 130 mm under motsvarande tid. Kapaciteten i vattenreservoaren ligger i nuläget på ynka 16 procent. Ett växande behov av avsaltningsanläggning gör att två företag i nuläget söker mark för att genomföra projektet.

Det är borgmästaren i Vélez-Málaga, Antonio Moreno Ferrer, som i en intervju för radiokanalen Cadena Ser berättar om planerna med en avsaltningsanläggning öster om Málaga. Sedan tidigare finns en anläggning i Marbella.

Det rör sig om två privata investerare som söker mark i Axarquía. De har för avsikt att ansöka om hjälp ur den europeiska återhämtningsfonden Next Generation.

Läget är akut och det är brådskande att hitta lösningar på vattenfrågan i Axarquía öster om Málaga som har stora odlingar av mango och avokado.

Ett projekt som regionregeringen tittar på är att använda renat avloppsvatten från reningsverket i Peñón del Cuervo till odlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.