Problematiska passagerare på flygplan, värstinglista

Att resa med fulla, stökiga och ibland våldsamma medpassagerare på flyget är ingen trevlig start eller avslutning på semestern. En spansk flygplats sticker ut i mängden och en nationalitet gör det också, och det är inte svenskarna.

Alicante-Elche är den flygplatsen i Spanien med de mest problematiska passagerarna med 185 registrerade anmälningar i år, av dessa var 163 från Storbritannien, följt av 8 spanjorer och sju italienare. Detta är inte bara flygplatsen med de mest problematiska passagerarna, det är också här som flest har blivit avkastade från flygplanen. 31 passagerare har hittills i år fått stanna på backen, att jämföras med 30 på Madrid-Barajas och 14 i Málaga.

Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) ansvarar för säkerheten på flygplatserna och de har fram till den 31 oktober i år registrerat 760 sådana incidenter. På ”första platsen” hittar vi som sagt Alicante-Elche med 185 anmälningar. Som ”god tvåa” placerar sig Palma de Mallorca med 165 anmälningar och på ”bronsplats” Madrid-Barajas med 94.

Av 769 passagerare som bötfälldes i Spanien från 2017 till tredje kvartalet i år fanns det 311 britter, 153 spanjorer och 103 tyskar. Oönskat beteende kan bli dyrt med böter upp till 5.000 euro uppger AESA. De 729 bötfällda passagerarna betalade totalt 580.300 euro.

AESA har skapat en video för att informera passagerarna om konsekvenserna av oönskat beteende. Videon är gjord på spanska och engelska och kommer att visas i Storbritannien, som är det land med de mest problematiska passagerarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.