Prenumerera på nyheterna

Projektet med Sydeuropas största nöjesanläggning fortsätter

Trots covid-19-pandemin fortsätter Intu sina planer med att bygga ett av Sydeuropas största shopping– och nöjescentrum i Torremolinos. Den brittiska byggherren har under maj månad lämnat in de planerade projekten för anslutningsvägar och infrastruktur till kommunen. Målet är att det ska bli en ”smart stad” med åtta temabyggen.

Intu kommer att stå för kostnaderna när det gäller de anslutningsvägar som byggs vid kommungränsen och kilometerpunkten 226 på AP-7:an. Det blir även en större rondell med trafiklösningar mellan AP-7 och kringfartsleden A-7. En ny infart till Torremolinos görs också längs calle Costa Rica som får tre körfält i vardera riktning.

Intu blir ett av Sydeuropas största kommersiella centrum. Infrastrukturen blir viktig eftersom trafiken kommer att öka från dagens 9.000 motorfordon som är i rörelse per dag till 22.000 under vardagarna, och 30.000 under veckosluten.

Bygget omfattar totalt 142.000 kvadratmeter och uppförs på de markområden som går under namnen URO-8 och URO-9 och som ligger norr om kongresshallen, Palacio de Congresos.

Totalt handlar det om en investering på 800 miljoner euro. 2.500 arbetstillfällen skapas medan projektet uppförs. När det är klart ska det ge jobb åt 4.500 personer enligt företaget Intu Costa del Sol.

De positiva nyheterna kring projektets framtid i Torremolinos sammanfaller med försäljningen av Puerto Venecia i Zaragoza som har gett intäkter på 237 miljoner euro till Intu. Som partner till den brittiske byggherren står även Eurofund som finansierar projektet till stora delar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.