Prenumerera på nyheterna

Provinsstyrelsens ordförande oroas för massturism

Málaga är glödhett. Nu oroar sig myndigheterna över att det kan bli ett nytt Dubrovnik i Kroatien som översvämmats av turister. Det finns en risk för att massturismen kväver Málaga menar provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado.

Salado medverkade under gårdagskvällen i ”La Alameda” på tv-kanalen 101 TV där han frågades ut av Diario SUR:s chefredaktör Manuel Castillo. Det var en något oroad provinsstyrelseordförande som framträdde.

Risken finns att Málaga översvämmas av turister. Francisco Salado vill se kvalitetsturism och bättre samordning vid ankomsten av kryssningsfartyg till Málaga hamn.

Massturism är det största hotet för många destinationer som satsar på hållbarhet på medellång och lång sikt. Det finns exempel på städer där turister slukat stadskärnor. Salado tog upp fallet med Dubrovnik.

Risken är att Málaga går samma väg efter att turistströmmen ökat stort det senaste decenniet. Salado vill stärka engagemanget för kvalitetsturism efter covid-19-pandemin när allting återstartar igen.

Vi vill inte att det utvecklas en ”turismofobi” där invånare tröttnar på strömmen av turister. Det ger mer negativa intryck än fördelar, säger Francisco Salado.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.