Prenumerera på nyheterna

Publikgräns på 500 personer vid tennisen

På måndag inleds tennisveckorna i Marbella. Under 14 dagar väntar både Challenger och ATP 250-turnering. 500 personer kommer att släppas in på läktarna runt centercourten.
Det blir direktsändning på sportkanalen Teledeporte från åttondelsfinalen i Challengerturneringen. Under ATP 250-turneringen AnyTech365 Andalucía Open mellan den 5 till 11 april sänder tv tre gånger om dagen från Marbella.

På måndagen hölls en presskonferens på Manolo Santana del Club de Tenis Puente Romano (bilden). Det har beslutats om ett högsta tak på publikkapacitet på anläggningen som i normala fall tar 2.500 personer.

20 procents beläggning av publikkapaciteten tillåts på centercourten. Även bana 1, 4 och 7 kommer att användas, dock utan publik. Beslutet gäller för båda tävlingarna.

Anläggningen öppnar för publik från det att kvartsfinalerna i Challengerturneringen spelas och under hela ATP 250-turneringen.

Jämfört med andra ATP-turneringar som i Rotterdam, Marseille och Montpellier tillåts det publik i Marbella.

Startfältet är i huvudsak spikat förutom tre ”wild card” som kommer att delas ut i sista stund till spelare i världstoppen.

Redan nu är det klart att världsåttan Andrey Rublev kommer liksom några av Spaniens främsta som Roberto Bautista och Pablo Carreño. Stan Wawrinka och hemmaspelaren Alejandro Davidovich finns också med i startfältet.

Som Svenska Magasinet har berättat blir de tidigare världsettorna Manolo Santana och Björn Borg prisutdelare.

Det är första gången som Marbella arrangerar en ATP 250-turnering med tävlingen AnyTech365 Andalucía Open. Målet är att tävlingen ska vara återkommande de närmaste åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.