Prenumerera på nyheterna

Puerto Banús lägger ny plan för hållbarhet

Fritidshamnen Puerto Banús i Marbella kommer de närmaste fem åren att utvecklas för att bli en marina som kännetecknas av hållbarhet, miljöansvar, biologisk mångfald och ansvarsfull konsumtion. Planen är att hamnen ska följa de mål som FN har föreslagit i Agenda 2030.

Under de kommande fem åren ska hela hamnområdet göra medvetna ansträngningar med tanke på ekosystemet och kopplingen till turism och bli mer miljömedvetet och satsa på hållbarhet.

Juan Núñez Insausti, som är direktör för hamnen, säger till Diario SUR, att begreppet hållbar marina bygger på fyra grundpelare där de bästa tjänsterna och den främsta tekniken ska användas till innovativa lösningar.

Det handlar inte bara om att Puerto Banús ska påverka närmiljön ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi vill också vara ett nationella riktmärke som efterfrågas internationellt, säger Juan Núñez Insausti till tidningen.

Målet är också att hamnen inom två år ska få certifikatet ”Blå Flagg” som drivs av den ideella organisationen Foundation for Environmental Education (FEE) och är en internationell miljöutmärkelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.