Prenumerera på nyheterna

Rainbow Warrior besöker Malaga den 13 juli

Flaggskeppet för Greenpeace anländer till Málaga på eftermiddagen på lördag den 13 juli efter att ha besökt hamnen i Barcelona där fartyget besöktes av fler än 2.000 personer.

Det är andra gången som fartyget lägger till i Costa del Sols huvudstad, förra besöket var i oktober 2016 då hundratals personer besökte fartyget under dess korta vistelse i Málaga. Precis som förra gången så är alla välkomna att besöka det något spektakulära segelfartyget, det kommer att ligga vid muelle 2 (pir 2).

Besöket ingår i en europeisk kampanj i åtta länder och 14 hamnar för att propagera för omedelbara åtgärder mot klimatkrisen genom samtal med politiker, företagare och allmänheten. Kampanjen kombinerar kritik av klimatkrisen, orsaker, konsekvenser och ansvar med efterfrågan på lösningar.

Besöket med Rainbow Warrior vill belysa brådskande åtgärder mot klimatförändringar och hur i avsaknad av politisk handling, medborgarna bör ta tyglarna. Det kommer att hållas möten på fartyget med media och politiska och andra representanter för civilsamhället.

Det nuvarande Rainbow Warrior är det tredje fartyget med samma namn, olikt de två tidigare så är detta specialbyggt för ändamålet. Det är ett segelfartyg byggt med den mest hållbara befintliga tekniken, det har 1.325 kvadratmeter segelyta och som backup en dieselelektrisk hybridmaskin på 1.330 KW. Fartyget har en internationell besättning på upp till 30 personer och kaptenen Joel Stewart har seglat med Greenpeace i mer än 30 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.