Prenumerera på nyheterna

Regeringen garanterar skolstart

Spanien har drabbats hårt av deltavarianten av coronaviruset. Men någon fara för skolstarten är det inte enligt landets regering trots en omfattande smittspridning bland tonåringar.

I samband med en intervju i radiokanalen SER (bilden) försäkrar utbildningsministern Pilar Alegría att elever i alla åldrar kommer att återvända till klassrummet när läsåret tar sin början.

-Vi garanterar närvaron för alla elever i samtliga årskurser. Ifjol var osäkerheten mycket större på grund av pandemisituationen och bristen på vaccin. Trots det kunde eleverna återvända till en säker miljö på grund av alla de ansträngningar regionerna gjorde. Det blev bra ifjol och det kommer att bli bra i år igen, säger Alegría.

Redan den 19 maj lades den plan av Utbildnings– och Hälsovårdsdepartementet tillsammans med regionregeringarna som ska gälla för läsåret 2021/2022. Det betyder att antalet elever i klasser i fjol där gränsen gick vid 20 ökar till 25. För äldre elever ökar maxantalet till 30 (ESO) och 35 (Bachillerato).

Flera regioner har dock valt att sätta gränsen vid 25 elever per klassrum.

Enligt siffror som publicerades i fredags låg fjortondagarsincidensen på över 1.300 fall i åldersgruppen 12 till 19 år.

Pilar Alegría säger att vaccinationstakten bland ungdomar går som planerat och före september ska de ha fått minst en dos covidvaccin.

Utbildningsministern utesluter även att lärare tvingas till att bli vaccinerade. De flesta är redan vaccinerade och har gjort det frivilligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.