Prenumerera på nyheterna

Regeringen ger grönt ljus att Málaga blir värdstad för Expo 2027

Vid veckans ministermöte kommer den spanska regeringen att ge grönt ljus till att Málaga kan kandidera som värdstad för världsutställningen Expo 2027. Det avslöjade ministern Félix Bolaños när han närvarade under helgen vid PSOE:s provinskongress.

På tisdagar samlar den spanska regeringschefen Pedro Sánchez sina ministrar för det traditionella ministermötet. Den här veckan väntas beslutet att centralregeringen stöder Málagas kandidatur som värd för Expo 2027.

– Det sätter Málaga och Andalusien ytterligare på kartan och visar världen vad Spanien är kapabelt att göra. Vi ska marknadsföra Spanien som ett land på frammarsch, säger Félix Bolaños.

Kandidaturen ska samordnas med regionregeringen Junta de Andalucía, provinsstyrelsen, kommunen och övriga sociala grupper i staden.

Att centralregeringen ger grönt ljus till Málagas kandidatur är det första steget. Därefter ska Málaga som värdstad presenteras för Bureau International des Expositions, som är en mellanstatlig organisation som övervakar internationella utställningar, kända som Expo eller Världsutställningar.

Förutom Málaga kandiderar även Minnesota i USA.

Senast Expo arrangerades i Spanien var 2008 då Zaragoza hade Världsutställningen.

Málagas tema 2027 blir innovation och hållbar utveckling.

Utställningsområdet blir på 250.000 kvadratmeter och uppförs i Buenavista i stadsdelen Campanillas (gult område på kartan). Totalt behövs det 800.000 kvadratmeter för att logistiken ska fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.