Regeringens utkast: En timme om dagen högst en kilometer hemifrån

En timme om dagen mellan klockan 8 och 22 och högst en kilometer hemifrån. Så lyder regeringens förslag till föräldrar som vars minderåriga upp till 14 år från söndag får komma ut. Däremot kommer lekplatser och parker fortsatt att vara stängda och barnen får inte leka eller spela boll med andra barn. Det är ensamaktiviteter som gäller, eller aktiviteter med syskonen.

Detta är ett utkast som regeringen i nuläget sitter och funderar på…

Och hur det slutar vågar väl ingen att säga.

Utkastet eller förslaget kan komma att förändras innan det slutgiltigt kommer att presenteras före söndag. Förutom Hälsovårdsdepartementet under ledning av Salvador Illa ska även koalitionspartnern Unidas Podemos och vice regeringschefen Pablo Iglesias få säga sitt.

Enligt det förslag som Pablo Iglesias lär ha lämnat över till Pedro Sánchez i förra veckan enligt Diario SUR var tanken att minderåriga skulle få gå ut en timme om dagen någon gång mellan klockan 8 på morgonen och 10 på kvällen.

Och det behöver inte handla om en promenad. Det kan vara lek eller någon annan fysisk aktivitet utomhus på allmän plats med kravet om social distans och avstånd till andra personer.

Leka med andra barn förutom eventuella syskon blir inte tillåtet.

Och det måste ske på gator, torg eller trottoarer då lekplatser och parker fortsatt blir stängda.

Endast en vuxen som inte behöver vara förälder eller vårdshavare kan följa med upp till tre barn. Naturligtvis måste det vara en vuxen, familjeanhörig eller annan släkting, som har varit bosatt med barnen sedan den 14 mars.

Minderåriga med symtom som feber får inte lämna bostaden.

Det kan tilläggas att när regeringschefen Pedro Sánchez på onsdagen talade i kongressen sa han att under andra halvan av maj kommer lättnader i det nationella nödläget att införas.

– Men det blir i etapper, långsamt och gradvis, eftersom säkerheten sätts i främsta rummet. Och varje lättnad eller öppning i nödläget kommer att studeras noggrant så att vi inte riskerar bakslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.