Prenumerera på nyheterna

Regiondomstol stoppar Torremolinos stadsplan

Brister med rapporten hur stadsplanen skulle inverka på miljön så ger Andalusiens domstol rött ljus till Torremolinos stadsplan PGOU (Plan General de Ordenación Urbana). Samma beslut gäller även stadsplanerna för Chiclana och Benahavís.

Brist på miljödokument och en utarbetad miljörapport vilken inverkan stadsplan 2020 skulle få för Torremolinos gör att regiondomstolen ger rött kort.

Det gör att den planerade jätteanläggningen Intu (bilden) med butiker, restauranger och nöjesfält blir försenad.

Ett beslut om stadsplan 2020 har förhalats de senaste åren efter att Sociedad Azucarera Larios Inmobiliaria stämde Torremolinos kommunfullmäktige och byggherren Intu som planerade att bygga en kommersiell nöjespark norr om kongresspalatset. De ansåg att en miljöbedömning saknades och att stadsplaneringen gick före miljöintressen.

Det är just bristen på miljörapport som gör att den andalusiska regiondomstolen inte ger grönt ljus till stadsplan 2020.

Till Diario SUR bekräftar Maribel Tocón, Torremolinos vice borgmästare och kommunalråd för stadsplanering, att kommunen kommer att överklaga beskedet från regiondomstolen till Högsta domstolen.
Intu Costa del Sol: Miljövård och hållbarhet när Torremolinos får Sydeuropas största nöjesanläggning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.