Prenumerera på nyheterna

Regionpresidenten på besök i Estepona och Manilva

Jag är övertygad om att Málaga och Granada går in i fas 2 från måndag tillsammans med övriga Andalusien. Hela vår region har färre fall av coronaviruset. Vi måste sedan gå in i fas 3 tillsammans så att vi kan resa runt i samtliga åtta provinser. Det skriver Andalusiens regionpresident Juanma Moreno på Twitter efter att på torsdagen besökt Manilva och Estepona på västra Costa del Sol.

Nu handlar det om att rädda vad räddas kan av turistsäsongen 2020. Det kan inte bli som ifjol, då det var rekordsiffror för Costa del Sol och Andalusien.

För att en del av årets turistsommar ska räddas i Andalusien så måste vi vara en säker destination både när det kommer till hotell- och restauranganläggningar, meddelade regionpresidenten under sitt besök i Estepona vid middagstid där han träffade borgmästaren José M García Urbano.

-Antalet smittade och döda i Covid-19 är fyra gånger så lägre på Costa del Sol och resten av Andalusien som i andra regioner, sa Juanma Moreno.

Från 15 juni till 15 september kommer 3.000 strandvakter att placeras ut på Andalusiens stränder för att garantera säkerheten.

Moreno säger också att han hoppas och tror att centralregeringen i morgon fredag kommer fram till det lämpliga och rimliga beskedet att provinserna Málaga och Granada med kusterna Costa del Sol och Costa Tropical kan gå in i fas 2 från måndag.

Och därefter att samtliga provinser i Andalusien kan gå in i fas 3 samtidigt. Från fas 3 blir det tillåtet att resa mellan provinser. Det skulle vara märkligt om Málaga och Granada lämnas utanför denna möjlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.