Prenumerera på nyheterna

Regionregeringen stöder nytt golfprojekt i Mijas

Det ska inte ta längre tid än nödvändigt. Det meddelar regionregeringen Junta de Andalucía när det gäller golfprojektet med Valle del Golf Resort de Mijas. Det beskrivs som ett av de större nya golfprojekten i Andalusien med en 18-hålsslinga, golfakademi, femstjärnigt hotell, ridcenter och 350 nya lägenheter i turistkomplexet Pueblo Adele.

Under gårdagen kom det besked från regionregeringens ministermöte att projektet har myndigheternas stöd och att byråkratin inte ska sätta käppar i hjulet.

Ministermötet anser att den stora golfsatsningen i Mijas ingår i turistprojektet (Unidad Aceleradora de Proyectos de Interés Estratégico de Andalucía). Initiativet kommer från Logarma och värderas till 60 miljoner euro.

Regionregeringen anser att investeringen bidrar till nya arbetstillfällen enligt principen hållbarhet och att främja både offentliga och privata investeringar.

Bland annat ingår ett femstjärnigt hotell i Valle del Golf Resort de Mijas med 156 rum. Hotellet blir på totalt 20.413 kvadratmeter.

2 thoughts on “Regionregeringen stöder nytt golfprojekt i Mijas

 • 2021-02-19 kl. 04:40
  Permalink

  Kan ni säga mer om vart detta kommer ligga geografiskt? Öster eller väster om malaga?

  Svar
  • 2021-02-19 kl. 18:35
   Permalink

   Projektet är beläget nära La Cala de Mijas

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.